Sluiten

2CV 6 Special 1990

prijs
8000 €
x gezien  
494
Sinds
12 Juni 2017
( 187 dagen geleden )
Locatie
Verkoper
Joost
1 advertenties
lid sinds Juni 2017
Toon telefoonnummer
Print

TE KOOP

2CV 6 Special (Lelijke Eend)
Bouwjaar: chassis 1990, carrosserie 1987
Kleur: zwart
Km stand: 1041696 (sinds de motor gereviseerd is)
APK: tot oktober 2017

Deze Eend is al 20 jaar in mijn bezit en ik ben de 2e eigenaar van deze auto, maar hij gaat nu het nest verlaten i.v.m. de aanschaf van een motor. Daardoor ben ik nu op zoek naar een andere liefhebber die net als ik een passie heeft voor deze auto en hem op de weg houdt.

Voor de totale restauratie, 15 jaar geleden, was de auto wit van kleur. Het onderstel bleek slecht te zijn en ik heb er toen voor gekozen om er een gegalvaniseerd chassis eronder te zetten en hem te tectyleren. Deze is dus geheid hard en roest nooit meer! Dit betekent dat het chassis van 1990 is en de behouden carrosserie dateert van 1987. De rest van het carrosserie is gezandstraald om evt. overige roest te verwijderen.
Toen is tevens de motor compleet gereviseerd. Enige jaren geleden heb ik de Eend laten verlagen. Dit is gebeurd door een erkende 2CV garage in Ede (Customs & Classics). Hiervoor is gebruik gemaakt van Citroën zuigerstangen van een ander model, omdat deze langer zijn i.p.v. de originele van de 2CV. De originele zijn nog aanwezig en worden gratis bijgeleverd, mocht je hem toch hoger op de weg willen hebben liggen. Het ophogen van de Eend kan ook met de set die er nu onder ligt.

De auto is altijd in onderhoudt geweest bij een erkende Citroën garage. Via hen kan ik ook de daadwerkelijk gereden kilometers laten zien + alle vervangen onderdelen tot 2006.

De Eend is in goede conditie en kan nog jaren vooruit. Hij heeft altijd binnen in de garage gestaan of onder de carport. Uiteraard vertoont hij wat gebruikerssporen en zal er her en der wat bijgewerkt moeten worden, maar dit is niets onoverkomelijks. Het is en blijft een goed onderhouden harde Eend. Heb je interesse, neem dan contact met mij op via onderstaande gegevens.

Joost Ritzen
joostritzen@outlook.com